Despre

iulian nisteaGânduri încuviințate este un blog în care gândurile nu sunt așternute alandala, ci cu buna-rânduială; gândurile sunt regândite înainte de a fi puse pe hârtie, și de aceea se numesc încuviințate.

Autorul, preotul Iulian Nistea, trăiește actualmente la Paris și slujește la „Biserica Româna din Paris”, catedrala mitropolitana „Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail”.

Îl mai găsiți:
– pe ro.OrthodoxWiki.org (enciclopedie ortodoxă) : http://ro.orthodoxwiki.org/
– pe Flickr (fotografie) : http://www.flickr.com/photos/inistea/
– pe Facebook : http://www.facebook.com/iulian.nistea

Un răspuns la Despre

  1. Ursu Zgubilitic spune:

    Un evreu se muta intr-un orasel de catolici. In fiecare vineri, in timp ce crestinii tineau post si mancau numai peste, evreul facea fripturi dupa fripturi, innebunindu-i cu mirosul. Disperati, catolicii se decid sa il converteasca si, dupa amenintari, rugaminti, promisiuni, reusesc sa il convinga. Il duc cu mare alai la Biserica, unde preotul il stropeste de 3 ori cu apa sfintita, intonand „nascut evreu, crescut evreu, acum crestin”. Vinerea urmatoare, in timp ce toti catolicii tineau post si mancau numai peste, din casa evreului convertit se ridica miros imbietor de friptura. Innebuniti, s-au prezentat la casa pacatosului, sa vada cum e posibil si l-au gasit in fata unui gratar mare, plin cu carne, pe care o stropea de zor cu apa, intonand: „nascuta vaca, crescuta vaca, acum peste”.

    Statul in biserica nu te face credincios, asa cum statul in garaj nu te face masina.. 🙂

Comentariile sunt închise.