Habemus Papam – Avem Patriarh !

Habemus Papam – Avem Patriarh !

IPS Daniel Ciobotea si Presedintele Traian Basescu la SibiuNe-am zbatut si am dezbatut, ne-am interesat si ne-am emotionat; ne-am rugat. Si astazi, 12 septembrie 2007, pe-nserate, am primit patriarh: pe IPS Daniel.

Acum, daca intr-adevar ne-am pus increderea si nadejdea in Dumnezeu, si nu in voia si parerea proprie, tulburarea si pasiunile ar trebui sa inceteze. – Macar pana la vreme, buni crestini aprinsi de opinii !

Cei doi principali candidati – IPS Bartolomeu Anania si IPS Daniel Ciobotea – nu se afla pentru prima data fata catre fata. Sunt amandoi personalitati puternice si autoritare. Si poate ca tocmai acest autoritarism al celor doi ierarhi carturari sa fie unul din firele voii lui Dumnezeu in cele vazute ale Bisericii Ortodoxe Romane. Dupa atata vreme de prelungire a bolilor trecutului, BOR avea absoluta nevoie de o mana autoritara, care sa taie spinii si sa-i puna pe foc !

in rest, dincolo de institutie, despre Biserica lui Hristos sa nu avem teama: "Portile iadului nu o vor birui" (Matei 16, 18).

Doamne ajuta.

Acest articol a fost publicat în Ganduri incuviintate și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Habemus Papam – Avem Patriarh !

 1. marco baratto spune:

  ELETTO IL NUOVO PATRIARCA DELLA CHIESA ORTODOSSA ROMENA

  La?? Associazione culturale italo/romena a??Daciaa?? partecipa con tutta la comunità ortodossa presente in Italia alla gioia per la??elezione del Metropolita Daniel, quale nuovo Patriarca della Chiesa Ortodossa Romena. A pochi giorni dalla fine della??importante assemblea ecumenica di Sibiu, dove si è rilanciato il cammino di unità tra tutti i cristiani, siamo convinti che la??elezione di Sua Beatitudine .possa dare nuovo slancio al dialogo tra i credenti nel Risorto e un nuovo impegno per riaffermare la??importanza delle radici cristiane della??Europa.

  Dott. Marco Baratto a?? Vice Direttore a??DACIAa??

 2. pr_iulian spune:

  Am uitat sa precizez: se dedica acest mic bilet de blog, ca un post-it pe usa de intrare, prietenilor mei internauti, care mult s-au pasionat si public s-au manifestat contra IPS Daniel.

  Pr. Iulian

 3. pr. Ioan din Evropos spune:

  subscriu celor scrise de parintele Iulian si-l fericesc pentru roadele duhovnicesti ale site-ului. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu pe Calea Sa, calauziti de primul intre parintii arhierei (patri-arh) din BOR.

 4. AlexDK spune:

  PS-ul cu "se dedica acest mic bilet de blog…" este superb. Intr-adevar, au fost multe si tare lipsite de sens manifestarile contra (proaspat PreaFericitului) IPS Daniel.

  Doamne ajuta! AlexDK

 5. Malina spune:

  Patimile si tulburarea au incetat. Au vandut ceva ziare, au ridicat cateva rating-uri….si cam atat…
  Bunul Dumnezeu ne-a randuit un patriarh puternic, impunator, erudit, de care biserica noastra are atata nevoie. Si faptul ca P. Teoctist s-a intors in 90 ca Patriarh, a fost, bineinteles, tot cu voia lui Dumnezeu…poate nu era vremea, inca, pentru innoire, in acele vremuri tulburi…Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.