Agregator (RSS/RDF/ATOM) de bloguri ortodoxe

Agregator (RSS/RDF/ATOM) de bloguri ortodoxe

M-am inclinat mai mult in ultima vreme spre proiecte colaborative, cum este enciclopedia ortodoxa colaborativa OrthodoxWiki (in zece limbi, si care a trecut, la limba romana, de 1.000 de articole!).

Zilele trecute am vizitat multe bloguri din blogosfera ortodoxa romaneasca, care s-a dezvoltat foarte mult, si in toate sensurile, in ultimii ani. Cunosteam multe dintre ele, pe cateva mai seriose le si urmaresc, dar am fost surprins sa gasesc o intreaga serie de bloguri de femei ortodoxe, destul de bogate, si cu un specific al lor. Ba chiar Ramona pe blogul ei Ramura inflorita chiar face o lista de "Femei ortodoxe". De aici mi-a venit ideea de a face o federare de bloguri ortodoxe, cu mai multe rubrici. S-a nascut astfel Bloguri ortodoxe – http://bloguri.univers-ortodox.ro/, care este desigur mai mult un instrument practiv (de tip agregator) decat un proiect foarte bine definit.

Cum si blogurile de preoti ortodocsi s-au mai inmultit, "Bloguri ortodoxe" are decamdata (orice idei, sugestii, critici etc. sunt binevenite) trei rubrici:

Sunt necesare niste precizari.

  1. Sistemul actual are niste limite tehnice, date de sistemul gratuit de "web-based RSS/RDF/ATOM feed aggregator" folosit, anume Gregarius.
  2. Sistemul are un administrator, care introduce adresele de bloguri manual (ca apoi softul sa extraga biletele de blog automat). intotdeauna si peste tot, selectia se face cumva. Aici selectia o face administratorul, cu care puteti comunica aici.
  3. Un blog (engleza: weblog) contine de obicei scurte texte – numite: "post" (dupa limba engleza) sau "bilet" (bilet de blog) – adesea in legatura cu alte situri web. Aceste bilete de blog sunt ordonate in ordine cronologica, dupa data publicarii, si sunt arhivate. O caracteristica a blogului este actualizarea regulata. Articolele de blog sunt publicate pe un sit cu ajutorul unei platforme (sistem, program, software) de blog, cum ar fi WordPress, Blogspot, Blogger etc. Sunt si situri care folosesc tehnic o platforma de blog, dar care nu sunt propriu-zis bloguri, pentru ca nu contin bilete de blog originale. Acestea, nu vor fi listate in http://bloguri.univers-ortodox.ro/.

Doamne ajuta.

Pr. Iulian

Acest articol a fost publicat în Noutati in blog, Programe, softuri, software, Situri și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Agregator (RSS/RDF/ATOM) de bloguri ortodoxe

  1. Sarutam dreapta, Parinte Iulian Nistea!Ne onoreaza mesajul sfintiei voastre si am a??vizitata?? site-ul mentionat. Ni se pare o initiativa foarte buna si interesanta si am fi onorati daca am fi implicati in acest proiect. Va felicitam si va vom a??urmaria?? cu interes, iar daca vom putea fi de folos, nu vom pregeta. Doamne-ajuta!

  2. pr_iulian spune:

    Ups, iertati, parinte. Am adaugat si blogul sfintiei voastre, iertati scaparea.

    Doamne ajuta.

  3. Pingback: Bloguri ortodoxe | Gânduri încuviintate

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.