Anul 2008 este fara indoiala anul de gratie pentru siturile oficiale de calitate ale Bisericii Ortodoxe Romane. Este, tot mai presus de orice indoiala, un fenomen datorat noii echipe de colaboratori mass-media din jurul Patriarhului Daniel.

Primele semne au venit cu extinderea la nivel national a proiectelor de succes pastoral www.Trinitas.ro, Radio Trinitas si TV Trinitas, Ziarul Lumina, http://www.ziarullumina.ro, cu suplimentul de sfarsit de saptamana "Lumina de Duminica", care aveau deja site-uri profesionale de o reala calitate.

Dar si mai mari si bune surprize au venit din Dealul Patriarhiei incepand cu luna iulie 2008. Dupa mai multi ani de tatonari (mai mult sau mai putin improvizate), Patriarhia Romana a creat o agentie de stiri a Bisericii, Basilicaa, cu un excelent site web - http://www.basilica.ro - precum si un nou site al Patriarhiei, agreabil, navigabil si profesionist, pe vechea adresa www.patriarhia.ro.

Si lucrurile nu par deloc a se opri aici. O stire Basilica (din 11 iulie 2008) anunta ca intregul proiect PSB (Parinti si Scriitori Bisericesti) va fi gazduit pe pagina de web a Patriarhiei Romane. Desi nu exista inca un calendar public al crearii acestei mari biblioteci patristice, proiectul entuziasmeaza, pana acum neexistand pe webul romanesc decat fragmente disparate, cateva reeditari electronice la Apologeticum si proiectul www.filocalia.ro al Asociatiei Webasterilor Ortodocsi Romani, www.OrtodoxRoNet.org.


Alte situri web ale Patriarhiei, in special pentru publicatii:

Desi au trebuit sa treaca aproape 20 de ani ca BOR sa intre cu seriozitate in lumea internetului, iata, timpul este rascumparat prin calitate si bogatie.