Pot comunica cu Dumnezeu si in alt mod decat prin rugaciune?

Pot comunica cu Dumnezeu si în alt mod decât prin rugaciune?

 • Comunicam cu Dumnezeu ori de cate ori atârnam cu nadejnea noastra în El orice ni s-ar întâmpla si în tot lucru pe care îl facem.
 • Comunicam cu Dumnezeu ori de cate ori facem atentie iubitoare cu aproapele nostru, caci atunci Dumnezeu varsa în ascuns harul Sau.
 • Comunicam cu Dumnezeu ori de cate ori suntem constienti ca El este prezent în creatia Sa prin energiile Sale necreate.
 • Comunicam cu Dumnezeu ori de câte ori suntem constienti de starea de slabiciune a firii noastre, ori de câte ori suntem constienti de starea noastra de pacatosenie (mai mult decât de niste pacate punctuale), caci acesta este începutul smereniei care place Domnului.

p.iulian
++

Acest articol a fost publicat în Ganduri incuviintate și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

16 răspunsuri la Pot comunica cu Dumnezeu si in alt mod decat prin rugaciune?

 1. pr_iulian spune:

  Sunt patru dimensiuni ale relaţionării noastre, prin prisma cărora ne judecăm:

  1. relaţia noastră cu Dumnezeu
  2. relaţia noastră cu aproapele
  3. relaţia noastră cu creaţia
  4. relaţia noastră cu noi-înşine

  p.iulian
  +++

 2. Irina-Maria spune:

  Imi amintesc acum , citind aceste randuri de cateva cuvinte ale filosofului roman Virgil Ciomos , prieten apropiat al Parintelui Steinhardt , fie-i tarana usoara ! El ne marturiseste cateva lucruri pe care le-a invatat de la Parinte , printre care urmatorul : Dumnezeu nu este undeva sus , in cer , ci el este printre noi , in fiecare din noi . Iar relatia noastra cu EL este insasi relatia cu aproapele nostru .
  Cele mai bune ganduri , Doamne ajuta !

 3. Madalina spune:

  As vrea sa intreb daca este posibil ca icoanele sa raspunda,sa ne vorbeasca in gandurile noastre?

 4. Maria P spune:

  Daca nu m/am spovedit niciodata la biserica dar i/mi recunosc greselile in fata Domnului si ma rog pentru iertarea lor si indreptarea mea credeti ca nu e suficient? De ce ar trebui sa am un intermediar pentru a ma ruga Domnului pentru iertarea pacatelor?

 5. iulia spune:

  care sunt rolurile credintei in viata noastra?

 6. Pia Maries spune:

  Este doar o parte a monedei. Iisus vorbeste prin gura duhovnicului si asa pacatele nu sunt numai impartasite, dar si iertate. Duhovnicul este intermediarul/mesagerul lui Iisus in relatia cu oamenii. Fireste ca relatia cu Dumnezeu este si un personala, dar rolul duhovnicului este acela de a ne transmite si deslusi mesajele lui Iisus. Cand stam in scaunul spovedaniei, Iisus este in altar, ne aude si ne raspunde prin gura duhovnicului.
  Doamne-ajuta.

 7. lacrima spune:

  Cand sunt tare suparata merg in scaunul spovedaniei si acolo stiu ca mi vb Mantuitorul.Debia astept sa merg si sa mi spun oful atat de mult cred in taina Spovedaniei incat nu ascult de nimeni si d nimic.DOAMNE AJUTA SI RUGATI VA PT MINE PACATOASA

 8. Sorina spune:

  Gresesc in orice clipa,in orice moment…Regret enorm dupa aceea si imi cer iertare Bunului Dumnezeu de fiecare data,insa nu trece mult si pacatuiesc iar.Oare pana cand ma va mai ierta?As vrea sa stiu ce pot face pentru a incerca macar sa nu mai gresesc atat.

 9. gogu spune:

  nush dak e bun dar merge ce ai scris

 10. mihai spune:

  puteti cu siguranta sa comunicati numai prin rugaciune ,iar in rugaciune sa aduceti si lauda Mantuitorului nostru Domnul Isus Hristos ,care dupa cum stiti viata asta de pe pamant nu ne-ar ajunge pentru a-L lauda pe Domnul si as adauga nici Toata Vesnicia ;pentru minunata Lui creatie de pe pamant

 11. maria spune:

  Trebuie sa vorbim cu omul despre om,si cu Dumnezeu despre tot.Trebuie sa ne legam inima de Cer atat de bine
  incat sa curga peste ea toata bunatatea si dragostea lui Dumnezeu ca o raza negasita pe pamantul acesta supus pacatului. ,,Nevointa noastra este lupta,si inca una crincena" Doamne ajuta!

 12. Doru spune:

  as vrea sa va spun ca e un lucru f bun comunicarea cu dumnezeu.eu ma simt f bolnav de un timp,am pb in zona spatelui(rinichi)domnle,nu cred ca e zi sau ora sa nu imi amintesc de dumnezeu.pur si simplu rugaciunile mele catre si fata de dansul vor fi fara numar.la vsta mea numi permit sa am o boala ca asta ceo am
  mi sa intaplat a doua oara.am ajuns la concluzia ca dumnezeu este scaparea mea.inainte eram un om nebun il injuram pe dumnezeu f mult,acum dumnezeu nu pot sa spun ca ma iertat da ma ingrijit f mult pt ca am avazut cum e omu.dumnezeu asculta parerile noastre da noi vom putea asculta de el,ca vai de mine dca stim un lucru sfant,gata,suntem pocaiti????Frati mei in incheiere va spun ca dumnezeu a facut omu pe pamant pt al iubi nu pt al injura,cine crede in dzeu nu conteaza sexul(masculin sau feminin)va avea viata vesnica,si cine il injura si tradeaza pe dzeu acel om este un suflet pierdut din fata lui dumnezeu.Doamne grijeste de sanatatea mea si aparami corpu de boli si dureri.Amin.

 13. Mariuta Ionut spune:

  Lucrul care are intradevar relevanta este cum si cand ne impacam cu Dumnezeu….cum il simtim si cum simtim ca ne simte…..
  …Daca noi am fi Parintii….atator copii….ce ne am dori de la ei…?

 14. alexandra spune:

  Eu am probleme cu singuratatea am o fetita si sunt tanara si am pe cnv in viata si inima mea si m-am rugat pt noi si chiar am tinut si post dar dupa 2 sapt de la post a intervenit cv intre noi si nu am mai putut tine post si imi doresc din tot sufletu sa fim impreuna si am f mari presimtiri cand e vb despre el oare aceste presimtiri sunt date de la zeu??

 15. ernest spune:

  ”Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.” (Mt. 11,28)
  Laudat sa fie Numele Tau, Doamne, ca precum este slava Ta, asa este si mila Ta.
  Fie Doamne mila Ta spre noi, precum am nadajduit intru Tine.

 16. Dumitru spune:

  Cine va rabda până la sfârșit acela se va mântui, dacă păzim poruncile lui Dumnezeu sigur ne vom mântui, zicea un pr. din Patericu egiptean la un ucenic, Doamne Ajută !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.