OrthodoxWiki.org – platforma wiki ortodoxa mondiala

OrthodoxWiki.org – platforma wiki ortodoxa mondiala

Cu peste 2200 de articole in limba engleza si multilingvism, OrthodoxWiki.org tinde sa devina astazi un echivalentul ortodox al Wikipedia.org.

Inaugurat in noiembrie 2004, situl ortodox in limba engleza OrthodoxWiki.org s-a dezvoltat rapid in mai multe limbi. Astazi cuprinde 9 limbi (a 10-a, franceza, sper sa intre in curand!):

 1. araba
 2. bulgara
 3. greaca
 4. engleza
 5. macedoneana
 6. romana
 7. rusa
 8. sarba
 9. spaniola

Proiectul in limba romana a fost inaugurat in noiembrie 2006, si cuprinde azi mai mult de 570 de articole. Oricine poate consulta articolele, dar pentru a edita este necesara crearea unui cont de editor.

Pe web suntem, cel mai adesea, consumatori. Astazi, din ce in ce mai mult si mai usor, putem deveni actori ai unor proiecte colaborative, precum acest ro.OrthodoxWiki.org.

Pr. Iulian

Acest articol a fost publicat în Evenimente ortodoxe și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la OrthodoxWiki.org – platforma wiki ortodoxa mondiala

 1. Marco Baratto spune:

  L’assocition "Dacia" de Milan et Lombardie volue pour la promotion des rapports entre italien e romanien partecipe à la il participe au deuil de la comunnauté orthodoxe. Comme catholiques et orthodoxes unis de la volonté de la promotion du dialogue entre les deux églises soeurs nous rappellons de que Sa Béatitude accueillit avec ésprit fraternelle Sa Santité Jean Paul II dans le cours de la historique visite de 1999

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Associazione "DACIA"
  Vice director : Dott. Marco Baratto

 2. raul spune:

  as vrea sa invat sa creez spatiu de discutie si prin internet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.