Siturile oficiale ale BOR

Siturile oficiale ale BOR

Anul 2008 este fara indoiala anul de gratie pentru siturile oficiale de calitate ale Bisericii Ortodoxe Romane. Este, tot mai presus de orice indoiala, un fenomen datorat noii echipe de colaboratori mass-media din jurul Patriarhului Daniel.

Primele semne au venit cu extinderea la nivel national a proiectelor de succes pastoral www.Trinitas.ro a?? Radio Trinitas, radio.trinitas.ro, si TV Trinitas a?? si Ziarul Lumina, http://www.ziarullumina.ro, cu suplimentul de sfarsit de saptamana a??Lumina de Duminicaa??, care aveau deja situri profesionale de o reala calitate.

Dar si mai mari si bune surprize au venit din Dealul Patriarhiei incepand cu luna iulie 2008. Dupa mai multi ani de tatonari (mai mult sau mai putin improvizate), Patriarhia Romana a creat o agentie de stiri a Bisericii, a??Basilicaa??, cu un excelent sit web – http://www.basilica.ro -, precum si un nou site al Patriarhiei, agreabil, navigabil si profesionist, pe vechea adresa www.patriarhia.ro.

Si lucrurile nu par deloc a se opri aici. O stire Basilica (din 11 iulie 2008) anunta ca intregul proiect a??PSBa?? (Parinti si Scriitori Bisericesti) va fi gazduit pe pagina de web a Patriarhiei Romane. Desi nu exista inca un calendar public al crearii acestei mari biblioteci patristice, proiectul entuziasmeaza, pana acum neexistand pe webul romanesc decat fragmente disparate, cateva reeditari electronice la Apologeticum si proiectul www.filocalia.ro al Asociatiei Webasterilor Ortodocsi Romani, www.OrtodoxRoNet.org.

Alte situri web ale Patriarhiei, in special pentru publicatii:

Desi au trebuit sa treaca aproape 20 de ani ca BOR sa intre cu seriozitate in lumea internetului, iata, timpul este rascumparat prin calitate si bogatie.

Acest articol a fost publicat în Situri și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Siturile oficiale ale BOR

 1. Mihail spune:

  Doamne ajuta !
  Unde ar intra site-ul : http://www.crestinism-ortodox.ro...

  care se pare ca de asemenea este al BOR. Eu unul am studiat site-ul si este foarte bine intocmit. Este un site teologic dar si educativ. Ultimul capitol din site este extrem de bine intocmit.
  Doamne ajuta!

 2. pr_iulian spune:

  Vad ca din ce era a devenit situl oficial al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

 3. Pingback: Internetul: tendinte si pastoratie « Ganduri Incuviintate « Gânduri încuviintate

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.