Cuvinte către tineri

Cuvânt înainte

După cum se poate sti din însusi titlul cărtii de fată, ea este dedicată tinerilor. Este adresată lor, deoarece cuvântările pe care le cuprinde au fost tinute pentru tineri, la invitatia tinerilor care si le-au dorit. La fel si răspunsurile cuprinse pe lângă cuvântări si în legătură cu unele din ele, tot tinerilor le-au fost adresate, căci ei au pus întrebările la care am răspuns. 

Cu toate acestea, din cele scrise pot avea folos oameni de toate vârstele si mai cu seamă îndrumătorii de tineri: părintii, preotii, duhovnicii, învătătorii si profesorii, educatorii, în general, doctorii, si, dintre acestia, în special psihiatrii.

Volumul de fată poate fi citit cu folos de orice categorie de cititori, dacă vor să stie cum stă fiecare în fata viitorului si cum se poate pregăti pentru un viitor frumos si pentru o vesnicie fericită.

Este locul aici să spun că toate cele cuprinse în carte n-au fost destinate tiparului. Eu am crezut că spusele mele vor fi simple conferinte si simple răspunsuri adresate celor ce le-au audiat mai întâi si eventualilor ascultători ai casetelor pe care au fost înregistrate. 

Si chiar cred că asa ar fi fost, dacă nu s-ar fi prezentat la mine niste iubitori de învătătură si de osteneală, care mi-au propus să scoatem o carte care să cuprindă cele ce acum, prin strădania lor, au ajuns la cititori.

Bineînteles că am fost de acord cu propunerea lor, mai ales că tot ei s-au străduit să copieze în scris cele ce erau imprimate pe casete, si împreună cu ei am revăzut textul.

Mărturisim înaintea lui Dumnezeu si a oamenilor că la citirea cuvântărilor si a răspunsurilor care acum au devenit carte, am exclamat adeseori: "Ce fain!", "Îmi place!", "E ceva deosebit!", "Ce frumos!", "Ce bine-mi pare că am spus aceste lucruri!". Mai ziceam câteodată, cerând părerea celor care erau de fată si citeau textul: "Asa-i că-i fain?". Si bineînteles că de fiecare dată venea si confirmarea din partea lor.

Mărturisirea de mai sus o fac, fără îndoială, nu în chip de reclamă, ci ca să mărturisesc adevărul si numai adevărul!

Asa cum atunci când am tinut cuvântările si când am dat răspunsurile, am avut constiinta că prin aceasta înmultesc binele, am si acum constiinta că înmultesc binele, eu si cei ce împreună cu mine am tinut să existe aceast volum, spre bucuria si folosul celor ce o vor citi.

Trimitem deci această carte la propovăduire, în nădejdea folosului si a bucuriei tuturor celor ce o vor citi si multumesc tuturor celor ce au contribuit ca ea să existe!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Iar cititorilor pace, bucurie si binecuvântare!

Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatăl si împărtăsirea Sfântului Duh să fie cu noi, cu toti, acum si în vecii vecilor ! Amin!

10 septembrie 1998


We use cookies to give the best experience to our visitors. By using this website, you're agreeing to our use of cookies.